Het wagenpark van Meerlanden bestaat uit 161 voertuigen. 84 voertuigen rijden op groengas (CNG) en vier op electra. Dat is minder vervuilend voor het milieu dan het rijden op diesel.

De voertuigen tanken op het eigen tankstation van Meerlanden of bij de CNG tankstations in de regio. Het groengas produceren wij door het vergisten van GFT. Het afgelopen jaar is de tankvoorziening voor voertuigen op CNG uitgebreid. Er kunnen vijftien voertuigen tegelijk worden aangesloten op een zogenoemd slow fill systeem. Dit systeem vult de voertuigen geleidelijk gedurende de nacht. De volgende dag kunnen de chauffeurs weer met een volle tank aan de slag. Het vermindert de piekbelasting bij het snelvulstation op het eigen terrein.

In 2018 zijn twee elektrische personenvoertuigen aangeschaft, ter vervanging van twee bestaande elektrische voertuigen. Bij Meerlanden zijn op de locatie in Rijsenhout twee laadpalen geplaatst met elk twee oplaadpunten. Hiervan is één laadpaal beschikbaar voor bezoekers. Ook op de bedrijfslocatie van Meerlanden te Noordwijkerhout is een laadpaal aanwezig.

Aantal voertuigen20182017
op CNG8480
op elektra 44
op diesel/benzine7379
Totaal161163